ГАЛЕНСКА ЛАБОРАТОРИЈА УСКОРО ПОЧИЊЕ СА РАДОМ

Objavljeno 18.12.2015

Galenska_1

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват обишао је Галенску лабораторију у Ветернику која је комплетно опремљена у оквиру програма инвестиционих активности Апотеке Нови Сад за 2015. годину.

– Након успешно изведене адаптације објекта, извршена је и набавка процесне опреме, лабораторијског намештаја и медицинске опреме. Галенска лабораторија сада задовољава најстрожије европске стандарде који се односе на вентилацију, грејање, пречишћавање воде и друге услове које треба да испуњава оваква лабораторија. Очекујем да ускоро, по добијању решења Министарства здравља Републике Србије о испуњености услова, она почне са радом на задовољство свих Новосађана, који ће имати прилику да купе галенске производе који су јефтинији од фабричких, а потпуно природни, без токсичних и штетних материја – изјавио је проф. др Золтан Хорват и додао да ће рад лабораторије увећати приходе Апотеке Нови Сад.

Galenska_3

Према речима шефа Галенске лабораторије Маје Квргић у Галенској лабораторији израђиваће се получврсти препарати и раствори, као што су хидроген, алкохол, риванол, борна киселина и сирупи, а временом ће палета производа бити проширена и на друге фармацеутске, као и козметичке препарате.

За адаптацију простора која је окончана кроз четири фазе изградње из буџета Града Новог Сада издвојена су средства у укупном износу од око 20 милиона динара. Опремање пословних просторија Галенске лабораторије у Ветернику је наставак започетих активности у претходном периоду и односи се на набавку процесне опреме, лабораторијског намештаја и медицинске опреме, а за ову намену из буџета Града издвојено је 18 милиона динара.

Galenska_2 Galenska_5 Galenska_4

Нови Сад, 17. децембар 2015. године