Октобар 2015.

У оквиру континуиране едукације одржана су 2 стручна састанка у нашој установи.

Предавачи су биле  колегинице:

  1. дипл. фарм. спец. Душица Босиљчић Локална терапија екцема код деце и одраслих
  2. дипл. хем. спец. Анђелка Грубин – Заслађивачи

Септембар 2015.

У дирекцији наше установе  22.09.2015. године oдржан је стручни састанак КЕ-је.

Предавање на тему “Оптимизација гликорегулације шећерне болести: место и значај спровођења самоконтроле гликемије” одржала је  проф. др Едита Стокић из Клиничког центра Војводине.

Март 2015.

Од 23-25. марта 2015 године одржан је годишњи митинг ЕАПТ-е ( Европска асоцојација фармацеутских техничара) у Хамбургу, Немачка. Делегацију су чиниле Гордана Грујин, председница Скупштине УФТС Свети Сава и Душица Мандарић, председник УФТС Свети Сава из наше установе.Наш представник у ЕАПТ-и је УФТС Свети Сава, као представник свих фармацеутских техничара Србије. Осим Србије, у раду су учествовали представници Хрватске, Данске, Финске, Француске, Немачке, Ирске, Норвешке, Португалије, Словеније, Шведске, Велике Британије.

Новембар 2014.

У оквиру континуиране едукације у нашој установи, одржана су два предавања. Прво предавање на тему “Помоћне супстанце у течним фармацеутским препаратима за пероралну примену” одржала је дипл.пх спец. Маја Квргић. Друго предавање на тему “Улога и значај пријаве нежељених реакција” одржала је дипл.пх спец. Злата Нађ

Април 2014.

Крајем априла одржана су два предавања континуиране едукације у нашој установи. Оба су одржале наше колегинице. Теме предавања:

1.Магистрални лек – теорија и пракса – дипл.пх спец. Олга Гајић и дипл.пх Гордана Булајић

2.Фармакотерапијски приступ лечењу туберкулозе – дипл. пх спец. Сања Максимовић

Октобар 2013.

У оквиру континуиране едукације одржана су 2 стручна састанка. Предавачи су биле колегинице из наше установе:

1.дипл.фарм.спец. Сања Лончар ” Терапија Алсхајмерове болести”

2. дипл.фарм.спец. Нада Илић ” Управљање снабдевањем медицинским средствима за уринарну инконтиненцију”

Март 2013.

05.03.2013. у Новом Саду и 16.03.2013. у Београду одржано је предавање “Фармакотерапијски приступ карциному дојке, самопреглед као превентивна мера”. Предавање је било акредитовано за дипломиране фармацеуте и фармацеутске техничаре.

Предавачи  су били:

дипл. фарм. Ивана Штрбац, Апотека Нови Сад

фарм. тех. Гордана Грујин, Апотека Нови Сад

Фебруар 2013.

Крајем фебруара наша установа организовала је стручни састанак ”Фармацеутски облици за примену код суве слузнице носа: карактеристике и ефекти”. Осим наших запослених, предавању је присуствовао  и већи број колегиница и колега из других здравствених установа у Војводини.

Дешавања у Апотеци Нови Сад